za. 11 feb 2017
Traumahelikopter

Support: 

Charlie & the Lesbians
  • alternative

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Plaat 1: gestrekt been.
Het gelijknamige debuut gaat er direct met gestrekt been in. Traumahelikopter, Groningse garagerockers, propt 11 furieuze songs in nog geen 30 minuten. In 2013 heeft even iedereen het over Traumahelikopter en terecht. De plaat kan bijgeschreven in het rijtje klassieke Nederlandse garagerockdebuten waar wij ook Ivy Green van Ivy Green en Shocking Shades of Claw Boys Claw onder scharen. Zelfs De Wereld draait door is niet veilig voor het trio. Nummer inkorten hoeft niet, voormalig Tweede Kamer voorzitster Gerdi Verbeet is nog altijd aan het bijkomen.Geen bassist?
Nee. Ook geen bassdrum dus dan is een bassist enkel ballast zullen de mannen gedacht hebben. Wonderwel wordt die bassdrum niet gemist, het klinkt allemaal toch wel dik. Ook plaat 2, die een tikkeltje meer nuance en melodie bevat als het debuut. Niettemin klapt ook plaat 2 er lekker op, en er is niks mis met een beetje melodie. Als we het in internationaal oogpunt moesten vergelijken: beetje meer Ramones en een beetje minder Stooges. Meer melodie betekent in dit geval ook langere nummers. Eindelijk een echte langspeler!Plaat nummer 3: Competition Stripe
Want daar zijn we inmiddels aangeland en die is redelijk vers van de pers. Traumahelikopter combineert de opgedane ervaring van de eerste twee platen met het vele optreden en maakt de meest uitgebalanceerde plaat uit hun carrière. De mix van garage, punk, surf, rockabilly en pop doet niet onder voor internationale tegenhangers als Together Pangea en Reigning Sound. Bindend advies: GAAN!

 


Support: Charlie & the Lesbians
Na jaren van rust in Eindhoven komen Charlie & the lesbians de openbare orde verpesten met hun primitieve garage­punk. Charlie & the lesbians zoeken de confrontatie op door hun teksten in je gezicht te spugen terwijl frontman Charlie de grens tussen podium en zaal doet verdwijnen. Niemand in het publiek blijft gespaard, iedereen wordt vakkundig door de band de goot in geslagen.

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo