do. 13 apr 2017
Too Many Outs - Album Release
In De Lift

Support: 

Dr. Blade & the spincoaters
  • rock

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Too Many Outs
De jonge vierman formatie uit het Twentse Geesteren belooft met haar debuutalbum Place Your Bets  de nieuwe sensatie uit het Oosten te worden.
 

De band is er in geslaagd een geheel eigen sound te creëren die zich niet in een hokje laat duwen. De songs hebben een grote diversiteit met invloeden vanuit rock, punk, crunch en hier en daar een snufje rap en reggae. De tien nummers op het album hebben een verrassende opbouw waarbij mooie ingehouden melodieuze delen worden afgewisseld met een stuwende beat, ruige gitaren en rauwe zang. De nummers van het album worden op 13 april tijdens de release in de Metropool voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.
 

Too Many Outs bestaat uit Emiel Plegt (bas en zang), Cas Reinerink (gitaar en zang) , Simon Busscher (sologitaar) en Boudewijn Oude Wesselink (drums). De jongens kennen elkaar van de middelbare school en startten enkele jaren geleden onder een andere naam als coverband. De ambities reikten echter verder waarop de mannen besloten het over een andere boeg te gooien. Ze sloten zich een jaar lang op in hun repetitiehok en kwamen er niet eerder uit nadat ze tien eigen nummers klaar hadden. Deze werden eind 2016 in de Artsounds-studio in Houthalen België opgenomen. Het resultaat is fenomenaal maar wordt door de band  nog zorgvuldig geheim gehouden tot de album-launch in Metropool op 13 april. Voor Too Many Outs is het optreden in Metropool de aftrap van een veelbelovend festivalseizoen. 

 

Support act: Dr. Blade & the spincoaters​
Dr. Blade & the Spincoaters komt eveneens van Twentse bodem. De band speelt covers maar geeft de nummers een geheel eigen touch door de simpele bezetting met twee akoestische gitaren, bas en drums. De repertoirekeuze is zeer verrassend waarbij hedendaagse artiesten als Chef’Special, Gorrilaz, The Kaiser Chiefs, Splendid  worden afgewisseld met  klassiekers van de Stones, BB King, Mink Deville, The Doors, JJ Cale en Doe Maar. Door de akoestische setting krijgen de nummers een geheel eigen sound wat onder meer mooi tot uiting komt  in de mash up van You've got the love (Florence and the machine) en Wicked game (Chris Isaac).

Dr. Blade bestaat uit: Arjan Hoek (gitaar en zang), Stefan Oude Wesselink (gitaar en zang), Bram Groeneveld (bas en zang) en Sander Knol (drums).


 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo