vr. 08 dec 2017
Ten Years After
Powered by Hengelo 60’s Revival

Support: 

RUV
  • bluesrock

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00

Nieuw werk van Ten Years After!
De band heeft net een nieuw album uit en dat is dus mooi op tijd voor 8 december. Hieronder de eerste single van de plaat en die willen we zeker live horen!


 

Elvis of de Suez crisis?
De meningen over de herkomst van de bandnaam verschillen. De één zegt dat Ten Years After refereert naar het feit dat Elvis Presley 10 jaar voor oprichting doorbrak. Een ander verwijst naar de Suez Crisis die 10 jaar voor oprichting plaats had. Maar die discussie zal vanavond door de fans van de Britse bluesrock band van ondergeschikt belang zijn want het belangrijkste voor die fans is natuurlijk de komst van Ten Years After!Ten Years After 2017
Oerleden Chick Churchill en Ric Lee zijn er nog altijd bij. Bassist Leo Lyons speelt niet meer, maar met Colin Hodgkinson heeft TYA een bassist die constanter loopt als een gemiddelde stationair draaiende dieselmotor. En iedere fan weet natuurlijk dat Alvin Lee niet meer onder ons is. Je moet van goeden huize komen om zijn schoenen te vullen, maar Marcus Bonfanti komt van goeden huize en heeft een eigen stijl van spelen en zingen die prima past bij het klassieke bluesrock geluid van Ten Years After, maar kom dat deze avond vooral zelf ervaren!
 

 


Support: RUV
RUV maakt bluesrock. De invloeden van de heren zijn zo breed als het geluid van het genre zelf. Gary Moore, Led Zeppelin, Rory Gallagher, Cuby and The Blizzards zijn evidente inspiratiebronnen maar hier en daar hoor je ook minder voor de hand liggende inspiratoren want wij moeten bij het luisteren naar de band ook wel een beetje aan Nirvana denken. Dat klinkt raar maar het is nou eenmaal zo. Maar bepaal vooral zelf of we het bij het juiste eind hebben als RUV deze avond een vlammend startschot geeft!


 

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button