vr. 13 okt 2017
PALMSY + Midas
  • alt. pop

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Palmsy
Zweef tussen sprankelende indie pop, en de levendige energie van pop-punk. Mix deze twee genres met de punch van 90s alt-rock zoals Weezer en dan heb je de indie rockband PALMSY. De liedjes zijn aanstekelijk, sexy, opzwepend en vooral niet saai. Hun liedjes bestaan uit fonkelend gitaarwerk, teksten die van je tong afrollen en catchy melodieën. Gooi er opvallende arrangementen tegenaan met een mix van metaforische onderwerpen, slaapkamer gedachtes, en een perspectief op affectie met een gevatte, geestige draai. En dan heb je een PALMSY song.

De invloeden komen bij Bombay Bicycle Club, Darwin Deez, Little Comets, en The Wombats vandaan. In 2016 speelde de band een succesvolle Popronde waarvoor ze werden geselecteerd als OOR-talent. Daarnaast speelde de band dikke shows in o.a. Paradiso, Tivoli De Helling, en in alle zalen van het Patronaat. Hier sloten ze het jaar ook af met hun eigen show in een uitverkochte zaal. Na meerdere weken in de studio gezeten te hebben zijn ze dit jaar eindelijk klaar om hun debuut-EP te verspreiden over heel de wereld. Let’s get PALMSY!Midas
De Amsterdamse zanger/gitarist Midas begint op zijn twaalfde met het maken van muziek. Hij speelt in verschillende bands en stopt op zijn zestiende met school om zich volledig op muziek te richten. Een jaar later wordt hij aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zang en gitaar studeert. Tijdens zijn studie speelt Midas in rockband The Fudge, waarmee hij een album uitbrengt en de publieksprijs binnensleept bij De Grote Prijs van Nederland.

Na het uiteenvallen van zijn band besluit Midas zich te concentreren op zijn solowerk. Hij verblijft een tijdje in Barcelona, New York, LA en Nashville en schrijft daar veel liedjes. Midas vindt zijn eigen geluid: powerpop met folkinvloeden. Terug in Nederland tourt hij met zijn nieuwe liedjes en nieuwe band met de Popronde door Nederland en treedt hij eind 2015 op als special guest tijdens de club tour van The Common Linnets. In 2016 pakt Midas door met veel eigen optredens en staat hij onder meer op Noorderslag, Bospop en De Parade.

In 2017 brengt Midas zijn debuutalbum Heavy Moon uit, dat hij op 2 april presenteert in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso. Midas treedt onder meer op bij De Wereld Draait Door en Giel On Stage en verzorgt het support van onder meer Bob Dylan, Blaudzun en LP. Er staat een drukke zomer voor de boeg met onder andere Pinkpop en Tuckerville. In het najaar in de clubs en dus in Metropool! 

Metropool & The Daily Indie!

Indie-liefhebbers komen door deze samenwerking zeker aan hun trekken. Vanaf beide kanalen kun je de samenwerking tegenkomen in de vorm van acties, interviews, artikelen over verschillende indie acts! Leden van The Daily Indiekunnen met een kortingscode voor een mooi prijsje naar het concert.

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo