za. 08 apr 2017
Oldschool Madness: The Expendables
  • hardcore

Locatie: 

Beide zalen

Zaal open: 

22:00

Aanvang: 

22:00
Button ticket link
FB button

Een snoeiharde reünie!
Zo kan je deze avond het best omschrijven. Oldschool Madness is terug op het “nieuwe” oude honk: Metropool in Hengelo! Hieronder lees je de geschiedenis van dit feest dat fraait om 3 dingen: snoeiharde beats, dikke lichten en unity! Een avond om weer al die vrienden van vroeger tegen te komen en weer een ouderwets hard te gaan!

1999:
Oldschool Madness houdt haar eerste Nederlandse editie in het later zo geprezen Metropool. Met Darkraver & Vince als headliners werd het direct een feest voor in de boeken. Vele edities volgden aan de Wemenstraat te Hengelo en vele artiesten passeerden de revue. Wat wel centraal stond bij Eastside Underground, was de jeugd. Dacht je een plaatje te kunnen draaien? Dan werd je uitgenodigd voor een contest of de befaamde dj cursus en als je dat goed doorstond en je had skills dan was er altijd wel een plekje op “OSM” om daar te shinen. Met succes zoals jaren later zou blijken.

2002-2003: Oldschool Madness groeit. En hoe! Met de kerst krijgen ze Go Planet (toen nog Condor City) in Enschede stampvol. De reacties zijn overweldigend, dit zette direct tot nadenken. “Wat doe je als je uitstapje naar een grotere locatie succesvol blijkt?”Oldschool Madness viert haar vijfjarige bestaan en dit jaar is ook de definitieve overgang naar het grote Condor City. Alles werd uit de kast getrokken. 8 draaitafels. 4 dj’s. Ultiem zoals alleen Oldschool Madness dit kon bedenken. Wie herinnert zich nog die twee edities met het thema: Hang the dj? Alleen maar live acts op een mainstage. Toendertijd uniek in de hardcore wereld!

2011:
Oldschool Madness strijkt tijdelijk neer in Disco Empire New York en Zak (Uelsen). Dit resulteerde in knotsgekke feesten die door de bezoekers zeer gewaardeerd werden en in 2013 Oldschool Madness: Banging Easter. En toen. Stilte. Eastside Underground host meermaals verscheidene area’s en Oldschool Madness? Het blijft een kindje wat in een soort van pubertijd zit. Waar ga je ermee naar toe? Of even met rust laten. Dat laatst werd besloten.

2017:
Oldschool Madness is back! Op zaterdag 8 april is het dan zover. Right back where we started from. Metropool is de logische keuze voor een nieuwe Oldschool Madness feest, “The Expendables”. Waarom? Wel om de volgende redenen.
Geluid is zonder twijfel het belangrijkste punt. Door de kubus in kubus van beide zalen is het vol gas blazen. De akoestiek is om van te smullen. Ook de ervaringen opgedaan in de loop der jaren tussen de verschillende locaties deed zorgdragen voor een vrij snel besluit om hier de party te geven.
Verder heerst er eigenlijk altijd een gezellige en goede sfeer in Metropool. Er zijn nooit grote problemen geweest en natuurlijk werden de eerste feesten gegeven aan de Wemenstraat waardoor 13,5 jaar na het laatste feest (ja, je leest het goed) Oldschool Madness terug is op haar oude nest. Gezien de ervaringen met deze locatie wordt het rekening houden met een volle zaal en mede daarom zijn er direct 2 zalen beschikbaar. Deze is onderverdeeld in 2 soorten. Uiteraard de main area met o.a. Miss K8, Noize Supressor en D-Fence. In de tweede zaal, Audio Criminals, zal het er wat grover aan toe gaan met o.a. Spitnoise, Repix en Hardbouncer. Als klap op de vuurpijl zullen de residents van toen, Cemon Victa, in deze area een extra harde showcase doen vanwege het 15 jarig bestaan als Cemon Victa. Dus check het allemaal!