do. 09 feb 2017
New River Coalfield + Interflow
In De Lift
  • rock

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00
Button ticket link

New River Coalfield
Het stevig in de Sallandse zandgrond gewortelde power trio New River Coalfield is rocking the stage. De band heeft de afgelopen periode volop gewerkt aan het uitbreiden en perfectioneren van hun setlist, die nu bestaat uit zo’n dozijn eigen nummers. Het afgelopen jaar heeft New River Coalfield zich live al aardig laten zien met optredens bij o.a. Hedon Zwolle, De Wraak van Salland en Lil’Hill Festival. De komende periode gaat de band, met in de kontzak een in 2015 in de Amsterdamse studio Split Second Sound opgenomen EP, vol gas door met het spelen op zoveel mogelijk podia voor zoveel mogelijk mensen. De 5 tracks tellende EP is een gevarieerde greep uit het repertoire en maakt duidelijk waarmee de band de wereld wil laten kennismaken, namelijk hun stevige gitaargeluid op het robuuste fundament van drums en bas. Catchy songs, maar de melancholie toch nooit ver weg. Verder speelt de band met meerstemmige zang, wisselende maatsoorten, timing en dynamiek.
New River Coalfield bestaat uit Bart Kemper, Arno Bosman en Teun Marsman. Alle drie hebben ze voornamelijk in de regio aardig aan de weg getimmerd in bands als Gener-C, Cafebar 401 en Swamp Nouveau. Met New River Coalfield zijn van plan om de komende tijd, naast het creëren van meer nieuwe nummers, zich op de podia van zo veel mogelijk zalen en festivals te laten zien.Interflow
Experimenteren, vernieuwen en vriendschap. Dat zijn de drie peilers van de Enschede rockband Interflow. Waar vroeger verschillende muziekstijlen botsten brengt Interflow ze samen tot een nieuwe en unieke sound. Synthesizers en samplers versterken de melodische gitaren die door euforische baslijnen verbonden worden met strakke beats. De sterke vriendschap in de band vertoont deze sound op een geheel eigen wijze door grenzeloze live shows, gekenmerkt door uitbundige groepsdynamiek en energie. Zien is geloven.