za. 04 nov 2017
Moss

Support: 

Nouveau Vélo
  • alternative

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00

Strike!
Zoals een strike een perfecte score is met bowlen zo is Strike van Moss een perfecte score op muzikaal vlak. De band levert een album af dat eigenlijk enkel lof oogst. Moss vindt zichzelf misschien wel opnieuw uit en behoudt toch het typische eigen geluid. “Een hoogtepunt in de Nederlandse Rockmuziek” schreef De Volkskrant en kende 5 sterren toe. “Wie dacht dat Moss wel zo’n beetje passé was, mag zich nog weleens achter de oren krabben. Moss is terug en met hernieuwde levensvreugde.” schrijven de vrienden van OOR . “Nu al de beste plaat van Nederlandse bodem van 2017” schrijven wij en wij kennen 13 sterren toe gewoon omdat het kan en omdat het 13 nummers lang raak is.Jaren geleden al eens in de kleine zaal gezien!
Dn ben je 1 van de weinigen. Het eerste optreden van Moss in Hengelo staat ons nog helder voor de geest. Het was namelijk nogal rustig in ons zojuist geopende nieuwe onderkomen. Tweede plaat “Never Be Scared Don’t Be a Hero” was net uit maar de daarvan afkomstige hit “Dear Simon” (I Apologize) was nog niet alom bekend. Zanger Marlien Doreleyn trakteerde de aanwezigen op een biertje en dat valt in het oosten altijd in de smaak. We verwachten dat hij een fikse buidel mee moet nemen wil hij dat nog een keer herhalen want de band is populairder dan ooit, en dat is terecht als je zo’n mooie plaat hebt gemaakt. Kom deze band dus samen met ons koesteren vanavond!Support: Nouveau Vélo
Een Franse naam maar voor de rest helemaal Nederlands. Nouveau Vélo zal voor velen misschien nog onbekend zijn maar breng daar vanavond vooral verandering in want deze band maakt hele mooie liedjes. Er is zojuist weer een nieuw album verschenen (Reflections) vol sprankelende indiepop met hier en daar een donker randje. De vergelijking met zo'n andere cultband uit Australië (The Chills) ligt bij ons voor de hand. Maar zegt dat je nou ook niks, wat we ons kunnen voorstellen, denk dan aan  de baslijnen van Interpol, de speelsheid van The Drums (je weet wel, van I wanna go surfing) en de europop van The Nits maar dan wel in hun vroege jaren. Je kan beter gewoon even zelf luisteren. Dat kan hieronder.

Metropool & The Daily Indie!

Indie-liefhebbers komen door deze samenwerking zeker aan hun trekken. Vanaf beide kanalen kun je de samenwerking tegenkomen in de vorm van acties, interviews, artikelen over verschillende indie acts! Leden van The Daily Indie kunnen met een kortingscode voor een mooi prijsje naar het concert.

 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button
Spotify playlist link