za. 15 jul 2017
Metropodium presents: The Big M.A.C.
Een showcase van de beste muziek uit ons wilde oosten.
  • Bandcontest

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

15:00

Aanvang: 

16:00
Button ticket link
FB button

Alweer een bandwedstrijd?
Nou nee, tijdens deze avond zijn er enkel winnaars. 8 acts in uiteenlopende disciplines en stijlen zullen in een carrousel opstelling aan publiek en vakjury laten zien waarom zij zijn uitgekozen uit een longlist van 25 regionale talenten. Metropodium is een samenwerking tussen onze Metropool Ambassadors Club en een aantal Metropool vrijwilligers gecombineerd met ons talentontwikkelingsprogramma.
 

Wie kan ik dan komen aanmoedigen?
De selectieronde heeft inmiddels plaatsgevonden en de 8 acts die op 15 juli voor u gaan schitteren zijn:

Supermoon
Lisa Nora
Shï
RUV
Quinn
Yenga
Young Tree
Quibus

 

Wat valt er te winnen?
De acts van vandaag maken kans op professionele ondersteuning op gebieden waar zij zelf aangeven hulp bij nodig te hebben. Daarnaast stelt Huigens Muziek enkele goodybags vol tegoedbonnen t.w.v ruim 100 euro ter beschikking en zijn er speelplekken op diverse festivals te verdienen.
 

Met zo’n titel dacht ik eigenlijk aan eten.
Maar dat kan ook! Voor een vriendenprijs ook nog eens! Een evenement met deze naam kan er niet onderuit; in de pauze gooit Chef Ray het beste vlees en de fijnste vegaburgers op de grill, duik je in de saladebar, maak je je eigen burger en kan het schransen beginnen. Mee eten? Bestel je all-inclusive ticket met toegang tot show en buffet voor maar 10 euro exclusief servicekosten of kom even aan onze kassa! De BBQ tickets (inclu toegang) zijn verkrijgbaar t/m 12 juli. Voor de pauze heb je dan al vier acts voor je kiezen gehad, na de pauze volgen er nog 4 (elke acts speelt 3 nummers in totaal) waarna de jury in beraad gaat en de winnaar(s) vervolgens bekend worden gemaakt. De Daarna blijft het ongetwijfeld nog lang onrustig, maar vooral gezellig in ons pand!
 

YENGA
Bijzonder bandje met niet alledaags instrumentarium; stevige Bonham-beats gemixt met analoge synths, vibrafoon en hemelse zang. Ze noemen het zelf trip-rock met jazzinvloeden. Wij noemen het gewoon erg goed.
 

Lisa Nora
Lisa Nora  is de vrouwelijke Ed Sheeran van Twentse bodem. Maar dan met een echt goede strot. Ze begon op haar dertiende met nummers schrijven en heeft onderhand een breed repertoire met eigen werk. Haar teksten zijn raak en worden met haar gitaarspel verder ingekleurd.
 

Supermoon
Supermoon maakt Hele Vette Funk: een dikke groove, schitterende maar prettig gestoorde vocalen, jazzy keys. Alsof George Clinton en The Meters auditie doen bij Little Feat voor een remake van Deja-Vu. Ah... U wilt nieuwe namen? De Staat doet het met Anderson.Paak & The Free Nationals met Bruno Mars in het koortje.
 

Young Tree
Young Tree is een achtkoppig reggae monster met 2 dames aan de teugels. Een flink blik blazers, een solide one- drop ritmesectie en een sterk gevoel voor dynamiek zorgen voor een fris nieuw geluid in dit doorgaans nogal conservatieve genre. Ook voor liefhebbers van Groundation, Raging Fyah en Cat Empire.
 

QUINN
Een band beschrijven; het blijft een lastig ding. Daarom laten we ze het zelf maar zeggen: ‘’Met de eenzame atmosfeer van Daughter, de vocale inspiratie van Kate Bush en de emotie van Portishead zetten wij een krachtige act neer.’’ En daar kunnen we ons volledig in vinden!
 

RUV
Er was een tijd dat Bluesrock weggezet werd als achterhaalde egotripperij voor baby- boomers en snaren- fetisjisten. Die tijd is gelukkig geweest. Rory, Jimmi, Stevie Ray, Eric  en al die andere helden zijn herontdekt door legio jonge honden die het genre nieuw leven inblazen. Laatste loot aan deze stam heet RUV. En RUV is fabelhaftig ueberaffengeil goed. Dat U het maar weet.
 

SHï
Lena Westermann en Luna Morgenstern zijn de spil van dit electropopgezelschap. Als componist, zangeres en multi-instrumentalist zijn de dames bijzonder goed op elkaar ingespeeld. Voeg daar een excellente drummer en een sfeervolle gitarist aan toe en je hebt een band die op dit moment the talk of the town is. In de wandelgangen wordt al gefluisterd dat Shï binnenkort landelijk gaat. Maar dat hebt U niet van ons.

Quibus
Wie Martijn Holtslag ( o.a. Knarsetand) een beetje kent weet dat het een allesvreter is, van electrobalkan tot snoeiharde breakbeatpunk en alles wat daartussen zit. Met Quibus laat hij zijn meer introverte kant horen. Een droomreis door het hoofd van deze jonge producer. Live bijgestaan door een superband met onder meer Anne Bakker op zang en viool en Francesco Taranto op gitaren.