za. 30 sep 2017
Jojo Gladstone & The Soul Proff All-Stars (album release)
  • reggae

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:00

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Roots reggae zoals vroeger!
Als het hier om een bier, brood of een stroopwafel zou gaan dan zou een snelle marketeer hier de term “ambachtelijk” op de verpakking gooien. Maar snelle marketeers en Jo Jo Gladstone gaan niet samen omdat de artiest in kwestie de tijd neemt om zijn product te maken. Volgens oude principes en met oude opnametechnieken komt het album dat vanavond gepresenteerd wordt door een all-star band (the Soul Proff-All-Stars) tot stand.

De invloeden zijn evident: je ontkomt bij reggae niet aan Bob Marley maar Jouke Yspeerd laat zich daarnaast inspireren door o.a. Mighty Diamonds, Israel Vibration, John Holt, The Gladiators, Leroy Smart, Cornell Campbell en Pat Kelly.

De tracks van de plaat zijn opgenomen in de studio van Tim van Doorn in Antwerpen. De basis bestaande uit drums en percussie, gitaar en keyboards werden live ingespeeld en worden daarna voorzien van vocals, blazers en andere accenten. Het resultaat? Heavyweigth Early Dancehall , Conscience Sounds en Slow Lovers Rock die authentiek klinkt maar wel helemaal van nu is. Na de album presentatie krijg je als klap op de vuurpijl ook nog even een lekkere set van Roots Creation voor de kiezen en voor de tijd betreedt Young Tree ook nog eens het podium. Heb je liefde voor reggae dan ben je erbij vanavond!
 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo