vr. 24 feb 2017
Diggy Dex

Support: 

Terilekst
  • hiphop
  • pop
  • nederlandstalig

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Wegens grote belangstelling verplaatst naar de grote zaal!
 

Nieuw nummer! Met Guus Meeuwis!


 

Rapper met een neus voor melodie.
Als er in Nederland 1 rapper rondloopt die feilloos het gat tussen hiphop en pop weet te vullen dan is het Diggy Dex. Zijn prettig in het gehoor liggende flow kleurt prima bij zijn muziek en Diggy Dex gaat graag een samenwerking aan met artiesten die zich geen raad weten met een sampler maar dan weer wel goed kunnen zingen of spelen. Een goed voorbeeld is Treur Niet, een nummer dat hij opneemt met JW Roy. Een ode aan het leven die veel mensen steun biedt bij verlies van een dierbare. Als je dat kan bewerkstelligen met een liedje dan ben je een geode liedjesschrijver. En dat is Diggy Dex dus. De single is inmidels platina en komt nog altijd met regelmaat voorbij op de radiostations.Van “Golven”.
Zijn plaat die onlangs verscheen. Het is inmiddels zijn vijfde want Diggy Dex loopt al een tijdje mee. Podia en festivals zien hem graag komen. Op het podium staat hij met een voltallige band die finkt en rockt alsof er geen morgen meer komt. Dat zagen we ook in Hertme waar het gezelschap in het voorprogramma van Typhoon stond. Een zeer aangename verrassing voor vele bezoekers van de show. 3voor12 omschrijft het als volgt:
"Het is de combinatie van de kleine details, de energie op het podium en de publieksparticipatie die de show zo sterk maken. Diggy Dex voert niet alleen een show op, maar wil dat zijn publiek er deel van is. "

We kunnen het beamen. Ook deel zijn van de show? Dan zien we je vanavond! 


Support: Terilekst
Terilekst is een bekende naam in de Nederlandse Hip-Hop scene. Hij produceerde voor oa. Extince, Jiggy Djé, Childish Gambino en Kohfie Konnect, maakte de officiële remix voor Anouk's eerste nummer-1 hit Three Days In A Row en bracht het album Spacekees & Terilekst uit met Spacekees. Beats van Terilekst klinken zoals hiphop bedoeld is; ze staan bol van de liefde voor samples, kicks en snares, maar hebben altijd een eigen geluid.

Dit jaar verscheen zijn eerste volledig instrumentale album Turquoise (label: Noah's Ark), dat door Giel Beelen werd uitgeroepen tot “plaat van de week” in de VARA-gids met de woorden: “Je gedachten gaan even heerlijk op vakantie.”Terilekst gaat live zijn Turquoise album maken/samplen, door middel van zijn Hammondorgel en onder andere een loopstation. maar ook al zijn gouden hits komen in zijn show voorbij. Van ‘Blauw bloed’ tot ‘Ik wil een meisje’.

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo