di. 20 jun 2017
DevilDriver

Support: 

MagnaCult
  • metal

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00
Button ticket link
FB button

Californian groove metal.
Zo staat te lezen op de website van dit gezelschap. Wij vinden het gewoon een bruut geluid. Een dubbele bassdrum is nooit ver weg en de duellerende gitaren geven deze band de nodige subtiliteit, al is dat in de metal natuurlijk een relatief begrip. De band is trouwens vernoemd naar de belletjes die Italiaanse heksen gebruikten om boze geesten te weren en te verdrijven. Belletjes die in het geluid van DevilDriver in elk geval niet voorkomen.Met Dez Farara van Coal Chamber!
Eén en dezelfde. Coal Chamber zat vol in de nu-metal, maar DevilDriver tapt uit toch een wat steviger vaatje. Na een reünie met Coal chamber enige tijd terug richt Farara zich nu weer op DevilDriver. In 2016 verscheen voor het eerst sinds 2013 weer nieuw werk waarvan je hierboven wat hoort. Trust No One kent echter 6 stevige voorgangers en enkele bijdragen aan soundtracks van o.a. Resident Evil, wat dus betekent dat de band ruimschoots voldoende materiaal in de vingers heeft voor een avond beuken voor gevorderden. Leuk detail voor de liefhebbers van Static X: tijdens recente optredens laat gitarist Diego “Ashes” Ibarra van deze band horen dat hij ook prima met de basgitaar overweg kan. Mike Spreitzer is sinds enige jaren alweer de gitarist van de band en voormalig Chimaira drummer Austin D’Amond bemant de drumkit.Support: MagnaCult
Dat groovende, snoeiharde metal niet per se uit de V.S. hoeft te komen bewijst Magnacult want die komen “gewoon” uit Nederland. Wel delen ze het podium met internationale acts als Five Finger Death Punch, Ill Niño, Nile, Kittie en Butcher Babies. En deze avond dus ook weer met DevilDriver. Er verschijnt binnenkort nieuw werk in de vorm van een derde album waarop ook Alma van For I Am King en Theresa Smith van Metaprism aan meewerken. MagnaCult weet hoe ze het publiek op hun hand moeten krijgen en hun Cult blijft groeien met elke show die ze doen. Van dat nieuwe album kan je de track met Alma hieronder al horen en het is weer ronduit een brute plaat te noemen. Te gekke support.


 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo