za. 06 jan 2018
The Charles Darwin Selection - Album release
In de lift

Support: 

DJ Minka
  • Bluegrass / Ragtime

Locatie: 

Het Paradijs

Zaal open: 

20:30

Aanvang: 

21:00

Muziekcafé open: 

17:00

The Charles Darwin Selection.
Opgericht in 2013, maakt muziek zoals het ooit gespeeld werd in de dagen voor de elektrieke gitaren. Geheel akoestisch en zonder trukendoos. Eerlijk, gepassioneerd, bij vlagen virtuoos, maar bovenal met veel plezier gebracht. Western swing, gypsy jazz, country, een vleugje blues, bluegrass, en Hawaiian music en daar weer een mix van omschrijft de muziek van The Charles Darwin Selection het beste. Gespeeld op een keur van instrumenten: contrabas, banjo, banjolele, ukulele, lapsteel gitaar, mandoline, wasbord, trompet, trombone, kazoo, waarbij er door de vier muzikanten bijna voortdurend van instrument gewisseld wordt. Het repertoire bestaat uit eigen werk aangevuld met een aantal classics uit de jaren 20/30. De heren van de The Charles Darwin Selection spelen overal; van festival tot in de huiskamer, op poppodia maar ook op straat. Wie The Charles Darwin Selection heeft zien spelen op het Whisky & Music event in Metropool te Hengelo, in museum de Twenste Welle in Enschede, of tijdens het lenteoffensief in Atak kan het beamen: Home made music is selfmade happiness!


The Charles Darwin Selection brengt zijn eerste EP op vinyl uit!
Na een jaar lang hard werken is hij eindelijk daar; de eerste EP van The Charles Darwin Selection die gelanceerd wordt op 6 januari 2018 in poppodium Metropool! 'Onder welke steen kom jij vandaan gekropen?' vraag je aan mensen die niet helemaal van deze tijd zijn. The Charles Darwin Selection is niet 'niet helemaal', maar helemáál niet van deze tijd. Hun zelfgeschreven nummers gaan niet over zaken die de normale mens bezighoudt, maar over het beschrijven van vogeltjes voor de wetenschap, welwillende missionarissen die geen poot aan exotische grond krijgen, de terreur van de evolutietheorie, de verveling die bij Toetankhamon toesloeg in het hiernamaals en het hoe en waarom van dinosaurusbotten in de grond.

Hun muzikale bronnen zijn op sterven na uitgestorven muzieksoorten als ragtime, tradjazz, swing, hawaii-muziek, negro-spirituals en countyblues, die met veel enthousiasme door de vier heren weer tot leven gewekt worden als waren zij 'herr doktor' Frankenstein zelf. Ze nemen hun muziek zeer serieus, maar zichzelf ab-so-luut niet. Meestercontrabassist Chris Wouters legt de basis, de drie andere door Charles Darwin geselecteerde bandleden Manus Horst, Ludo Klink en Hans Hartgers bespelen gitaren, ukulele's, banjo's mandolines, trompetten, trombones, wasborden, mondharmonica's en kazoo's alsof de elektrische gitaar en het drumstel nooit uitgevonden zijn. Het plaatje wordt compleet gemaakt door hun uitdossing die bestaat uit pakken, vlinderstrikjes, pochetjes, sokophouders en hoofddeksels als de hoge hoed, de bolhoed en de fez. Ze klinken zoals ze eruit zien. Antiek, maar toch hip en fris. En als 't optreden klaar is kruipen ze weer veilig onder hun eigen, unieke steen.

Ook nog een quiz!
Avondvulend varieté vanavond want naast live muziek komt Tom Kuipers van Let's Quiz de bezoekers ook nog verrassen met een speciale Charles Darwin quiz!


 

Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button