do. 09 nov 2017
Andy Fairweather Low & The Lowriders (Amen Corner, Eric Clapton)
  • blues
  • rock
  • Roots

Locatie: 

Jupiler Stage

Zaal open: 

19:30

Aanvang: 

20:30

Muziekcafé open: 

17:00

Amen Corner
Bij die band uit het einde van de jaren 60 begint het succes voor de gitarist uit Wales. In Engeland is er hit succes maar ook in Nederland zal menigeen in ieder geval If Paradise Is Half As Nice kennen (helemaal onderaan dit informatieve stukje vind je de a-ha erlebnis). Nou kan je denken is dat alles maar Fairweather Low heeft sindsdien een enorme staat van dienst want hij is een veelgevraagd gitarist en kan bovendien goed zingen. Miljoenen mensen horen hem onbewust als ze Crime Scene Investigation kijken want hij is te horen als achtergrondzanger op Who Are You van The Who waar hij veel mee samen speelt. Zijn samenwerkingen met The Who zijn echer het topje van de spreekwoordelijke ijsberg. Ook Eric Clapton bijvoorbeeld maakt graag gebruik van zijn talenten.En Roger Waters, Bill Wyman, Kate Bush,
Gary Brooker van Procol Harum, George Harrison, Leo Sayer, Bob Dylan, Jimi Hendrix, David Crosby, The Band, Elton John en Gerry Rafferty om er maar een paar te noemen. Fairweather Low speelt geweldig gitaar en heeft een goede strot maar speelt en zingt in zijn hoedanigheid van sessiemuzikant live en in de studio altijd in dienst van de groten uit de rock en blues. Met zijn eigen band treedt hij meer op de voorgrond.Andy Fairweather Low & The Low Riders.
Dat is dus die band. Met naast Fairweather Low Dave Bronze op bas, Paul Beavis op drums en Nick Pentelow op saxofoon en klarinet. Naast het feit dat je dus vanavond een all star ensemble op het podium ziet is het alleen al de moeite waard om te komen vanwege de vele anekdotes die Andy op uiterst smakelijke wijze op weet te lepelen. Een must-see voor liefhebbers van uitmuntend spel, blues, rock, soul en voor mensen die net als al die sterren het spel en de stem van Andy op de juiste waarde weten te schatten!Vooraf een hapje eten in ons Muziekcafé? 

Dat kan! Bekijk hier de menukaart van de huidige maand.

Couverts online reserveren in Metropool Muziekcafé Hengelo
 

FB button